De ontwerpers

Departement Gent, een nieuwe winkel van Belgische ontwerpers. Opengehouden door ontwerpers zelf in Hartje Gent, in Oudburg.

 

Half oktober 2018 opende een nieuwe winkel met originele spullen haar deuren.  Zo goed als alles "made in Belgium". En vaak handgemaakt. 

 Vanuit een succesverhaal in Antwerpen ontstond het idee eenzelfde concept te creëren in Gent, een lokal handmade shop met Belgische ontwerpers en een creatief team verankerd in de Gentse stad.

Op deze manier begon “departement Gent” zijn verhaal….  

 


 

 ARTICHOQUE BY JONATHAN VANDEGAER

 

 

Jonathan maakt vooral kapsjaals, een soort van kap en sjaal die je aan beide kanten kan dragen. Stoffen komen uit India, Turkije, Antwerpen.

Van biowol tot katoen. 

 

Jonathan maakt ook nog lederen accessoires en Magnificents.

 

Steeds handmade in Atelier Jonathan Vandegaer. 

 

Shop online;  

 

Webshop Jonathan Vandegaer   

 

https://www.facebook.com/Atelier-Jonathan-Vandegaer

 

 

 

 

BELLA STORIA 

 

Bella Storia creëert handtassen, accessoires en juwelen van recupmaterialen. Met materialen die al een geschiedenis hebben (zoals kapotte fietsbanden, oude stoffen, plastic flessen,…), worden nieuwe eigentijds producten gemaakt, klaar voor een nieuw, mooi verhaal. Vandaar “Bella Storia".

 

Shop online 

https://www.facebook.com/bellastoria777/

 

 

 

 

 FIOEN 

 

Poppen maken is een ambacht vol van mooie, eerlijke, zuivere en natuurlijke materialen. Een stiel die veel vaardigheden combineert. Van het wikkelen van het pluisje wol tot het stikken van de kleertjes. Een passie die fioen graag wil delen, doorgeven en niet verloren wil laten gaan.  

 

 

Na opleidingen mode en kleding, vrije grafiek en leraar lager onderwijs smijt Fioen zich momenteel met volle overgave op het creëren van poppen.  

 

Een aantal van deze sprookjesfiguren kan je terugvinden in de shop, eveneens kleding om hun garderobe uit te breiden. 

 

 Shop online;

  www.fioen.be 

 

 

 

 

J-oké

 

J-oké staat voor kleurrijke juweeltjes en organische vormen die strak zijn afgewerkt.

Hedendaags keramiek, die door de glazuurkeuze een toets vintage krijgt.

 

Daarnaast is er ook upcycling van bestaand porselein in samenwerking met illustratrice Anna Grimal

 

Shop online

 https://www.facebook.com/OkeJoke-124633610924468/

 

 

 

 Vive le Véro! 

 

 

 

"Vive le Véro, leve het leven, vive de vrolijkheid  en viv ede verscheidenheid... 'Le omdat buiten de lijn beter is dan binnen de lijn... Véro oldat ik gewoon Véro ben!

Van kaartjes op gerecycleerd papier met een stijlvolle enveloppe tot drinkbussen met eigen illustraties. Departement Gent heeft ze... authentiek, puur en met de grappige signatuur van Vive le Véro!

 

 

 

Shop online

 

 https://www.vivelevero.be

 

 

 LIV! 

 

 

 

"LIV", elke kaart is ontworpen met pen en potlood en daarna omgezet naar een linosnede of droge naald. Daarna worden ze manueel geprint met een drukprint. Niet enkel de kaarten zijn een product van ambacht en liefde, ook de enveloppes komen met een eigen drukzegel om de authenticiteit te benadrukken. Liv is liefde, Liv is ambacht.

 

 

 

 

Shop online

 

https://www.livaccent.be/

 

 

 

LAGUZ

 

Laguz is puurheid in al zijn vormen. Elke stap in het productieproces -maken van potten- the waxen samenstellen- labellen van producten- geuren samenstellen,... gebeurt handmatig en met respect voor het milieu en onze omgeving. Met de productie van pure soja wax creërden we een propere kaars die geen chemicalieën of giftige dampen produceert. 

 

Laguz ... is een one man show met Annelies achter de schermen. Elke geur, elke pot, elk etiketje ... werden gemaakt, bedacht door deze creatieveling. Ook hier weer geldt, deze lokale topproducten kopen is lokaal steunen met respect voor het milieu en onze omgeving. 

 

 

 

 

 

SHOP online;

 

https://www.laguz.be/collections/all-our-products